Persoonlijke groei

Als je weleens eerder op internet hebt gesurft op zoek naar een definitie van spiritualiteit, is je waarschijnlijk opgevallen dat er niet één definitie bestaat.
Er zijn meerdere definities en waarschijnlijk heeft zo ongeveer elk individu zijn of haar eigen opvatting van de betekenis ervan.
Dat maakt waarschijnlijk ook waarom er over spiritualiteit zoveel verwarring en oordelen bestaan. Niet gek ook misschien. Want als ik kijk naar wat spiritualiteit voor mij betekent, blijkt maar weer dat die betekenis een diepere laag heeft die ook volledig ter individuele interpretatie vatbaar is.
In veel gevallen komen bij mensen associaties op met ‘zweverig’ en ‘iets met geloof’. ‘Daar doe ik niet aan, aan spiritualiteit’, wordt ook vaak gezegd.

Maar niet aan spiritualiteit doen, is echter onmogelijk. Ieder van ons is spiritueel. Spiritualiteit gaat namelijk over dat wat je beweegt, dat wat zin geeft, betekenis geeft aan je leven. Het gaat over bewust worden en bewust zijn van die ‘drive’. Dit kan met inbegrip van, maar ook volledig los staan van religie, van godsdienst of van een geloof in een transcendente werkelijkheid van welke aard dan ook. Spiritualiteit is in veel gevallen juist heel aards en ligt dichtbij de persoon zelf. Naasten, familie, werk, hobby’s: allemaal drijfveren voor mensen, beweegredenen, zingevende factoren.
In onze groep Terra Suavis vind je heel wat informatie over dit thema en kan je makkelijk in contact komen met gelijkgestemden en je vindt er ook alle activiteiten en evenementen terug die wij aanbieden.

Wees welkom!!

Een momentje Zen

Door Eddy Rondags en vzw Amusica

Wat zijn wateraders?

Wateraders zijn simpelweg onderaardse waterkanalen… een beetje vergelijkbaar met de bloedvaten in ons lichaam; Het zijn min of meer de aderen van onze planeet in…

Het verschil tussen Aardstralen en Wateraders

Aardstralen, wateraders en geopathische straling worden vaak door elkaar geklutst en met mekaar verward. Om alles nog extra ingewikkeld te maken koppelt men er vaak…

Geschiedenis van het wichelen

De oorsprong van het wichelen op wateraders duikt vele duizenden jaren terug in het verleden. In de steentijd heeft er op een bepaald ogenblik in…