EFT

Wat is EFT?

EFT of Emotional Freedom Techniques is een krachtige, effectieve en holistische techniek die reeds meer dan dertig jaar toegepast wordt om het algemeen welzijn van mensen te bevorderen. Al EFT zijn waarde bij het verminderen of oplossen van tal van klachten en symptomen zoals stress, angst, fobieën, chronische pijn, verslaving, gewichtsproblemen en beperkende overtuigingen, om er slechts enkele te noemen.

 EFT maakt gebruik van de acupressuur vanuit de traditionele Chinese geneeskunde en combineert deze met de Westerse moderne psychologie. EFT werkt vanuit het principe van de verbinding tussen lichaam en geest en erkent hierbij de concepten dat fysische pijn, ziekte en mentale gezondheid onlosmakelijk verbonden zijn met onze emotionele toestand.

Ons lichaam is uitgerust met een energetisch systeem dat gebruik maakt van banen, meridianen genoemd. Bij negatieve stress kan energie in deze meridianen geblokkeerd geraken. Tijdens een EFT sessie combineren we twee dingen: we concentreren ons op de fysieke, emotionele of psychische pijn en benoemen deze ook en op hetzelfde moment  tikken we zacht met de  vingertoppen op 9 specifieke punten op deze meridianen.

Hierdoor verdwijnt de negatieve lading die verbonden is aan de oorspronkelijke ervaring van de klacht of het probleem. Op natuurlijke wijze wordt de geblokkeerde energie weer vrijgegeven en het energetisch evenwicht in het lichaam hersteld.

Je kan EFT op elk moment van de dag toepassen en je fysieke en emotionele welzijn in eigen handen nemen. Het is een veilige en eenvoudige methode die:

  • Geen negatieve bijwerking heeft
  • Pijnloos is
  • Je helemaal zelf kan aanleren
  • Je zonder bezwaar met andere therapieën kan combineren
  • Werkt voor iedereen, zelfs dieren
  • Zelfs werkt als je er niet in geloofd