Foley

Naast sounddesign hebben we ook alles in huis om jouw project van foley te voorzien. Zo kunnen wij  foley voor film en televisie maar ook voor radio, web en theater aanleveren. Wij beschikken over een groot gamma van verschillende oppervlakken, dirtpits en een enorme hoeveelheid rekwisieten. In onze studio hebben we alle faciliteiten om de beste foley voor uw film- of televisieshow te registreren.

 

Wat is Foley?

 

Foley is de kunst van het opnemen van geluidseffecten die gesynchroniseerd zijn met het beeld. In een foley-fase worden alle geluiden opgenomen die direct betrekking hebben op de bewegingen van de acteurs en die precies moeten worden gesynchroniseerd met actie (bijvoorbeeld voetstappen, vechtgeluiden, valpartijen). De kwaliteit van de foley-artiest is een zeer belangrijke factor, omdat het geluid dat hij maakt, precies moet kloppen met wat je op het scherm ziet. In het geval van voetstappen moet het geluid precies overeenkomen  met wat je ziet en dit in overeenstemming  met de persoonlijkheid en gemoedstoestand van het personage. En natuurlijk moet het ritme van de geregistreerde voetstappen exact hetzelfde zijn als dat van de acteur.

In het geval van rekwisieten hebben we een enorm gamma die kunnen piepen, kraken, spatten, tintelen of rammelen, dus we slagen er altijd in om de juiste prop te vinden die het geluid maakt dat we nodig hebben.

 

Wat kunnen wij bieden:

Verschillende vloeroppervlakken: diverse houten vloeren, betonnen oppervlakken, tegels, metaal enz.

Vuilputten: zand, vuil, bladeren, grind, glas, …

Een grote hoeveelheid aan rekwisieten