Mixing

Wanneer alles opgenomen is, moet het natuurlijk gemixt worden, zodat alles mooi één geheel vormt en dat het over elke geluidsinstallatie goed klinkt.
Het mixingproces begint bij ons eigenlijk al bij de opnames. Het kiezen van de juiste instrumenten of partijen die het hele frequentiespectrum moeten bedekken. Verder is het tijdens de opnames van groot belang dat de juiste micro’s op de juiste plaats gepositioneerd worden. Hierdoor zal een mix veel sneller in de plooi vallen.

Eerst maken we een balans met de ‘droge’ sporen of tracks. Wanneer deze  goed zit, worden de afzonderlijke instrumenten, vocalen, enz. … in de juiste verhouding verder uit elkaar of juist dichter bij elkaar gebracht met de nodige effecten.. Dit zal ervoor zorgen dat het nummer breder (in stereo), dieper (voor – achter) en gebalanceerder gaat klinken.

 

Wanneer je alles al ergens anders opgenomen hebt en het nog niet afgemixt is, kan je bij ons ook terecht.

Zijn je tracks opgenomen maar mis je dat gevoel van diepte, helderheid en algehele energie? Ben je het slachtoffer van een ‘saaie’ mix …? In de studio van Amusica laten we je nummers tot leven komen met die krachtige en mooie mix die je hoort op je favoriete platen. Van tevoren bespreken we je geluidsvoorkeuren en de verschillende opties die er mogelijk zijn om je mix de juiste energie te geven zodat je muziek precies zo zal klinken als je verwacht had.