Recording

De Amusica Studio is een moderne projectstudio gelegen in Ham (België).

Wil je een demo, zang, single of een heel album opnemen als muzikant of met je band? Of wil je eerder  een muziekproductie voor je nummer, band of bedrijf? En dit in een relaxe/gemoedelijke sfeer?
Dan ben je bij de studio van Amusica aan het juiste adres.

Onze projectstudio richt zich op bands en muzikanten die een goede ambiance willen combineren met kwalitatief hoogwaardige opnames.

Een studio opbouwen met veel mogelijkheden begint met een droom. Daarom heeft de studio in 2016 een ware metamorphose ondergaan en is die droom werkelijkheid geworden. De studio biedt het beste uit twee werelden en is gebouwd om een zo natuurlijk mogelijke opname en weergave te bieden.

Zowel de recording- als de controlroom zijn zeer goed klinkende ruimten die volledig akoestisch behandeld zijn. Er zijn dus geen hinderlijke reflecties, het gemak van digitaal en de warme vintage klank van analoog. In de studio wordt gewerkt met professionele apparatuur. Opnemen doen we met een Focusrite Rednet systeem. Hierbij wordt gebruik gemaakt  van Audio-Over-Ethernet.

Door de veerkracht van Dante™ bieden de audio-over-IP-apparaten van Focusrite een modulaire aanpak dat voor een grote flexibiliteit in onze studio zorgt. Dit systeem beschikt trouwens over klasse A Preamps en een uitmuntende ADDA-conversie. Verder bieden we topklasse microfoons en twee UAD 2 satelite Thunderbolt Octo accelleratos aan die ons in staat stellen om met een grote hoeveelheid aan Universal Audio plugins te werken zoals Channel strips, Tape emulators, compressors, equalizers, reverbs, etc. …

Wij werken met maar liefst vier DAW’s waaronder Logic en Protools en beschikken over een grote diversiteit aan hardware synthesizers waaronder een Korg MS20 en een Roland JP800 maar ook een ruime waaier van software instrumenten en effect plugins van diverse merken zoals Native instruments , Antares etc. … We beschikken ook over een ruim assortiment aan microfoons van onder andere Rode, AKG, Shure en Sennheiser.

 

Wie meer technische informatie wil betreffende onze apparatuur verwijzen wij graag door naar onze apparatuurlijst.

Geïnteresseerd?

Vragen staat vrij